Blodbad och nacksvingar

Igår var det äntligen dags för danskurs igen. Det var uppehåll förra veckan så vi var redigt sugna när vi åkte mot Majorstuen för att svänga våra lurviga och andras.
Kurserna gick fint. Edvars hade mycket att minnas och tyckte att det var lite länge sen han gjorde det sist, men det fungerade. Amanda hade det småsegt första delen av lektionen, men mot slutet svängde det rejält.
Efteråt stannade vi på socialdansen vilket var en fantastisk hit! Edvard var lite småblyg och dansade bara några gånger, med tiden vid sidan av dansgolvet är närpå lika spännande som den på - det är så härligt att se på folk som dansar med sådan glädje!
För Amanda blev det verkligen en spännande afton. Förare som på lektion verkat ganska ostadiga och opålitliga fann där sitt rätta element och svängde loss som vilken swingpjatt från 20-talet som helst. En riktigt härlig krydda på kvällen kom i en av de sista danserna. Amanda fick dansa med en herre som uppenbarligen hade gått en akrobatikkurs eller två och med hjälp av väldigt tydlig förning blev det en slängning eller två. Den största chocken var när han plötsligt fick mig att göra en sorts volt över honom! Kändes helt vilt och underbart, måste dansa med honom igen!
Men efter rolig och lång träning väntar efterarbete. En del muskler idag som inte tyckte om varuhanteringen på morgonkvisten har rapporterats...

Edvard fick för första gången prova på att sälja idag. Inte så länge så ingenting blev sålt men det var ändå kul att han kom igång och fick pröva propellrarna lite.
Amanda hade en trött dag. På grund av sen sänggång som resultat av diverse nacksvingar var hon något av en zombie under delar av dagen. Månne bidrog detta till incidenten vid lunchtid. Blodbadet.
Amanda skulle vara vänlig och hjälpsam mot en kund genom att öppna ett paket så att han kunde jämföra en vara mot en gammal han ville förnya. Hon plockade fram den obligatoriska brytbladskniven, började skära upp, slant och högg sig själv i tummen. Efter ursäktande fick hon bege sig mot personalrummet och plåsterlådan. Lite snabbt skölj under kranen med kallt vatten bara, så dämpar sig blödningen nog. Icke! Det bara rann och blaskade så det stod härliga till. Fick bli papperstuss med plåster utanpå.
Vid stängning öppnades bandageringen för att byta mot något mer tympligt, nu måste det ha slutat blöda. Icke! Det rann ännu, som en porlande bäck. Med hjälp av butikschef samt assisterande butikschef (som förövrigt undrade om jag var blödarsjuk eller knaprade blodförtunnare) blev ett nytt förband skapat och med en förmaning om att ifall det inte slutade blöda fick jag minsann få det där tittat på hos läkare begav hon sig hemmåt.
Förhoppningsvis har det slutat blöda imorgon.

Edvard har ikväll begett sig ut på äventyr, närmare bestämt träff med Lisa plus efterföljande besök på Klätterverket. Sen hemkomst väntas.
För Amanda pågår i skrivande stund en avslappnande och semi-onyttig kväll framför diverse dumburkar. På grund av hennes nuvarande tillstånd - halv medvetande - bör det inte bli någon sen kväll utan stup i säng kvart över Bolibompa. Eller vad nu den norska motsvarigheten till det kan vara. Fjollifjompa?

Mycket nöje.

Förvirrad respons
Postat av: Mor

Å, nu ville jag ju vara där och blåsa på fingret, min lilla blomma ;) Hoppas det blir bra ändå. Håll koll så det inte blir infekterat, det låter som du lyckades skära lite djupt. Tejpa ihop springan (på fingret, tänkte jag, men pappa sa "förresten tejpa ihop snippan oxå") då läker det nog ganska fort. Puss o kram från Mor o Far

2008-10-08 @ 23:13:48
Postat av: cecilia

oo, jag blev snurrig av o läsa det där om blodet.

nästa gång du skall skriva om blod så skriv en varning till mig innan, hahaha :)



miss u.

2008-10-09 @ 15:54:28
Postat av: Amanda

Mor och far: Usch vad ni är snuskiga!

Såret ser bättre ut nu, men var nog rätt djupt ja.



Cissi: Haha, man tycker ju att ordet "blodbad" i överskriften borde ha gett dig någon aning om vad som komma skulle :P

Men jag lovar, säger till direkt nästa gång!

2008-10-09 @ 17:09:35
URL: http://projectoslo.blogg.se/

Kommentera mera:

Namn:
Stammis?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0