Landa

Ojoj, før en drøy uke jeg har hatt ass!

Kom hem från Hemsedal i torsdags och har inte lyckats samla mig nog för att försöka skriva om det förrän nu. Och det är säkert bara för att annars måste jag städa.
Skidresan var helt underbar och jag kunde knappt vara mer nöjd. Gänget var gött som fan och mera göteborgare får man någ leta mer lupp efter, gott att tanka lite modersmål. Togs sjukt många bilder och har än så länge bara dem som ligger på min kamera, så väntar lite med bildkollage.

Helgen var också fin. Jobbade lördagen och det var lite segt, men efter det drog Hanna, Ole, jag och resten av Grünerløkka med oss engångsgrillen och gick till Sofienbergparken. Där var det fullt liv och en massa sköna människor med eldbollar, DJ-bås och dread-locks. Kände mig som hemma och det var precis som Ivan berättat, där behövde jag inte skämmas över mina krøller :)

På tal om Ivan så följer han med hem till Sverige på onsdag! Ska bli svinkul att via honom mina hemtrakter och jag hoppas skrämma honom lite med alla mina galna vänner också... Hehehe...

Något som är så gött med att bo här på Grüner är att men träffar så skönt folk. I parken fick vi sällskap av en man som kallade sig Mark Anthony och var från London/Jamaica. Han kom och satte sig hos oss och sen hängde vi i ett par timmar.
Dagen efter gick Ole, Ivan och jag på café och råkade hamna på grannbordet till halva Norges humorelit. Ivan var nära på att kissa på sig och tvingade oss andra att skratta jättehögt så att de skulle tro att han var en riktig höjdare på komedi! Ja, det är en tokig värld. Men nu måste jag nog städa trots allt.

Liftare

YEEEY!

Nu ringde Peter och sa att eftersom en tjej hoppat av i sista sekunden får jag plats i minibussen de har hyrt och då slipper jag sitte ensam på en buss i 5 timmar! :D

Life is good.

Hemsedal

Hejdå alla glada barn, nu drar jag till Hemsedal!


Glöm inte att hålla fingrarna för min tuffa pappa när han ger sig på att få sitta i heta stolen på måndag. Nu jäklar ska vi bli miljonärer, från och med nu ska vi aldrig behöva lyfta ett finger igen. Vi ska bli kungar.

Wow....

Jag går verkligen upp ap-tidigt på morgonen...

Invigning. Igen.

Igår gick Hanna och jag på resturang. Det ligger en otroligt mysig resturang rakt under vår lægenhet. Man får æta køtt som tillagats i typ 6 timmar och sen fick man galet goda tillbehør till!
Nær vi sent omsider tog oss dærifrån fick vi gå ut bakvægen, rætt ut i vårt trapphus, eftersom servitøren hejjat på oss flera gånger nær han stått ute och røkt.
Det ska nog bli vårt stammistælle...

Jag måste erkänna...

...att jag nästan välte av jobbighetskänsla igår när jag insåg att jag skulle till jobbet idag. Fanns verkligen inte med i min planering och kom väldigt oväntat. Ändå klarade jag fint att gå upp efter knappa 5 timmars sömn och kände mig som hemma med att vara på jobbet igen. Trivs. Dock har jag ju också i tankarna att om en liten vecka svischar jag ner för backarna i Hemsedal med människor jag saknar. Tufft.

Systern och pojkvännen har kommit och åkt. Blev några bilder under tiden eftersom systern bestämt sig för att ta igen ett drygt års fotograferande...




Vi ser turistiga ut framför den fina moskén



Turistiga och efterblivna framför rund sak med pelare



Antasta kulturarv



Spana ut över vatten med tafflig panflöjt i öronen



"Inte-sitta-i-bajset"-bilden



"Se-efter-om-någon-är-hemma"-bilden



"Somliga-är-tuffare-än-andra"-gränden



Gå i mammas fotspår



Samma-samma



Nära-nära



En i mängden



Booty-sisters



Superhjältenamn: Snusk-Hummern


Nu har jag lagt in en massa bilder. Nu får du va nöjd. Snart är det första maj! :D

Gallringen

Jag har just spenderat en god stund med att gallra bort människor. Hanna och jag pratade om det och jag upptäckte att jag hade inte mindre än 155 vänner på facebook jag inte brydde mig om att ha där längre. Det var väl i all ärlighet kanske några till jag kunde plockat bort, men faktorer som helt eller delvis släkt får väl kanske gälla som undantag för intressekvoten. Passade också på att plocka bort skit i MSN-listan. Nu har jag bara drygt 30 pers där. Det är lite intressant, jag pratar inte så mycket med folk på MSN nu för tiden, men fortfarande är jag småbesatt av det och tycker om att passivt vara inloggad på det.

Våren har kommit till Oslo!
Idag var det inte mindre än 15 grader varmt och jag gick och sög in så mycket sol och värme jag kunde bakom mina sexy solglajjer på väg hem från jobbet. Helt sinnsykt digg.

Det faller sig mer och mer naturligt för mig att prata norska. Idag fick jag faktiskt fråga Hanna vad ordet verdier heter på svenska. Pinsamt... Oroar mig itne så mycket dock, är ännu inte så förslappad att jag inte klarar av att byta tillbaka när jag pratar med mammsen.

Imorgon kommer syster Hanna hit. På torsdag kommer min. Vi kallar det systerveckan och det är trevligt. Känns bra att låtsas att det finns en vecka i året då alla systrar träffas och har det trevligt.

Snart ska jag till Hemsedal!

Fast nu ska jag fortsätta dricka te, äta chips och kolla på Terminator en stund till innan jag somnar.

Yiiihaaaw!

Se, se, se! Titta allihopa! Jag sitter och skriver från min egen säng!

Fick bredbandet inkopplat idag, hur gött som helst. Dessutom var vår vaktis här och fixade element, dörklocka och var allmänt bra att ha.

Och så ringde syster och sa att hon och pojkvän kommer hit nästa vecka, yey! Hannas syster på tisdag och min på torsdag, vilken vecka!

Nya chefen är toppen. Märks redan att han tänker få saker att hända, vilket är väldigt kul.

Lägenheten blir finare och finare. Kan inte tro att jag lagt 500 spänn på gardiner till mitt sovrum, men fan va fint det blev till slut ändå. Alla möbler är ihopskruvade och fastsatta och vi har till och med fått ut nästan all skit, antingen för lagring uppe på vinden eller för att spårlöst försvinna i det fantastiska kretsloppet jag kallar soptunna.

Igår var det årets mesta lurdag och vinnarna blev utan konkurrens Ole och Ivan! Ole kom med ett imponerande starkt bidrag och steg flera grader på respektskalan. Nice, man, nice.

Ivan fyllde dessutom år igår. Så klart ska världens största skojare vara född på världens störta skämtdag. För ett bra spök. Jag bakade kaka och dekorerade med grädde och M&M's så att det stod Ivan 21 år! Kände mig osedvanligt duktig och stolt över det.

Oj, tänk att jag verkligen inte har mer intressant att säga efter så lång tystnad. Tur att jag pratar lite med er mer på riktigt ibland också.

Ännu en couchsurfare landar här imorgon kväll. Jag låter som vanligt Hanna ta hand om honom och tänker spendera min helg på jobbet. Oh joy, oh laughter...

RSS 2.0