Seger

Idag fick jag hålla en anställningsintervju på jobbet. Detta gjorde en av mina kollegor jättesur. Det i sin tur gjorde mig väldigt nöjd och glad.

Skadeglädje är den enda sanna glädjen.

Se tillbaka

Har inte fått så mycket 17 mai bilder än, men hittade några från grillningen på kvällen i min kamera så jag tänkte visa lite.



Grillmaster



Svampbob var ledsen och det drog ner stämningen en aning...



Här är några dagar senare, när jag lagade lyxig måltid till mina vänner. Se så glada de blev!



Så hade vi en liten inflyttningsfest i fredags, var så trevligt så



Jag tror att i framtiden kommer jag se tillbaka på den här tiden i Oslo med Hanna som den lyckligaste i mitt liv

Inflyttningsfest

I fredags hade vi inflyttningsfest här i bygget. Vi bjöd båda in folk från jobben och landade på ca 15 personer. Alltså ganska mycket i en lägenhet på dryga 50 kvadrat med sittplatser nog för 2/3 av en genomsnitts-Svensson-familj.

Vi har också fått upp Hannas pole nu, den står lite lagom snett i vardagsrummet och sprider glädje genom att reflektera ljuset så att var man än står i rummet har man solen i ögonen. Fantastiskt.

Vi blir bara lyckligare och lyckligare här, det är konstigt hur det där fungerar. Igår gick vi ut för att dansa oss natten igenom, upptäckte att stan av någon anledning var helt död och inga ställen såg roliga ut för att vi skulle gå in, så vi vandrade stan runt, hamnade på en svinmysig bar med riktig hemmakänsla och satt där och pratade minnen, drömmar och resor ända tills de stängde. Då gick vi hem och la oss, totalt tillfredställda och nöjda.

Under veckan ska Ivan och jag spela in en låt vi har skrivit i studio. Det ska bli kul att sjunga lite mer och höra mig själv faktiskt. Var så längesen jag gjorde något sånt seriöst.

Idag har jag exakt noll planer. Jag har dock skrivit till Edvard (Hannas jobbkompis och den enda vi känner som är mer intresserad av longboards än jag är) och frågat om vi ska åka lite ihop. Kan ju bli hur bra som helst.

På fredag kommer jag till Sverige och på lördag är det bröllop! Eftersom vi norrmän fortfarande har ledigt på pingst så har jag alltså måndagen fri och får alltså ännu en långhelg. Haha, synd för er...

Dagens träningstips

Idag har jag inte mindre än två träningstips till alla er soffpotatisar där ute som inte hade vett nog att vara här och fira 17 mai och melodifestivalvinst med oss. Läs och lär.

- Slå vad med dina vänner om att du inte kan gå ner 3 kilo genom att springa 30 min om dan i 30 dagar. Svinsmart move och verkligen bästa moviationskicken, tydligen.

men min personliga favorit är:

- Ta med dig 3 vänner, en engångsgrill, en heliumballong i form av en gul svamp och lite korv till en park nära dig, skratta tills du får kramp i magen, skratta lite till och pusta efter andan. Effektivt som fan, jag har massa träningsvärk i magen idag.


Natinaldagens klart gladaste bild:



Norsk flagga, norsk sløype (den lilla vimpeln över tutten), vissla i munnen och Svampbob på släptåg.


För fler bilder och vidare utläggningar om både 16 och 17 mai, se Hannas fantastiska blogg.

Att bo

Hanna och jag har just för andra gången gått på lyxresturangen som ligger i vår byggnad. Ett samtalsämne som kom upp var just det att vi nu är två brudar med fast heltidsjobb som vi tycker om, vänner vi litar på, ett förstahandskontrakt på en härlig lägenhet mitt i den mest attraktiva delen av Oslo. Vi är ganska feta ändå.

Jag har också tänkt på det där, när slutade jag sakna Sverige? När blev Oslo mitt "riktiga" hem?

Jag tror det var efter att jag och Hanna började bo tillsammans på allvar. Det var liksom som att bitarna föll på plats och jag kunde slappna av på allvar. Även om det var då alla problemen började funkade det så bra eftersom jag hade henne att tackla det med.

Och när började jag va en sån som sitter på bussen och njuter av färden snarare än att behöva upphålla mig med tusen saker?

Jag har alltid varit ett understimulerat barn. Eller kanske snarare, jag har alltid tyckt om att överstimulera mig själv. Jag satt alltid med musik, MSN, harpan och läxorna samtidigt. Eller kanske TV också. När jag pendlade till partille satt jag alltid antingen med både musik och bok eller ljudbok och sudoku. Det gick ju inte att bara göra en sak i taget, för då kunde jag inte koncentrera mig.
Så har jag nu upptäckt gång på gång på diverse tåg- och bussresor hur lite jag egentligen behöver underhålla mig själv med. Jag trivs ofta bra med att bara se ut genom fönstret. Kanske lyssna på musik och följa med i naturen. Försöker övertala mig själv till att börja läsa, men får egentligen inte alls lust till det.
Fortfarande överpackar jag på underhållningsfronten och tar med mig bok, tidning, mp3, dvd-spelare plus 30 filmer och serier, godis, dricka, mat och en massa annan skit. Så kommer jag fram och har knappt öppnat väskan men måste ändå kånka runt på allt tramset tills jag ska hem igen. Konstigt. Jag måste nog börja anpassa mig efter mig själv lite bättre.

På lördag är det 16 mai och då ska man fest gärnet. Jag jobbar fram till 7 så jag får jobba ikapp alla andra, får antagligen köra fickplunta med läkarsprit i på jobbet. På 17 mai ska jag försöka komma ur sängen och se på festligheterna i staden. Fast Lina är ju här och hon är så där irriterande morgonpigg för det mesta så det kanske kommer lösa sig ändå.

Longboarden och jag är fortfarande vänner, fast jag råkade köra den genom en lerpöl idag. Lite putsande och pussande senare mår den ganska bra igen. Stackars...

Entusiast

Yey! Fick äntligen kontakt med någon som är lika uppspelt över min nya longboard som jag - tack Remina!

Måste ju slänga upp en bild på min nya baby, är ju så snygg att jag nästan storknar...




...och äntligen får jag ha lite dåligt inflytande på någon! Inte bara har jag fått Ole till att göra om sin älg efter mina önskningar och gjort den rutig...

(försökte lägga upp bild här men det gick inte)

...utan nu ska han också pierca sig! Woohoo! Jag är bad, bad, BAD!

:D

Splitter ny

Vilken helg det blev! Strålande väder och massa glada människor - härligt!
Peter knäppte en hel del bilder, men jag har inte fått dem så jag har inget att bjuda på.

Tillbaka på jobbet och har fått sorgebeskedet att Ivan sagt upp sig från Clas. Jävligt synd, men jag hoppas ju att jag också ska sluta snart och, ta i trä, komma in på veterinärlinjen nånstans så det blir väl kanske inte så illa.

En kul nyhet är ju dock att Ole inom kort kommer att flytta till Oslo och, inte mindst Grünerløkka! Ska bli svinkul och vi kommer kunna hitta på en massa dumt. Tror vi ska skapa ett crew; Ivan, Hanna, Ole och jag. Vi skulle rocka...

En ännu gladare nyhet är att jag igår gjorde årets köp - en longboard!
Ni anar nog inte djupet av min glädje över denna vackra, snygga, tuffa, häftiga och balla träbit. Jag känner mig som kungen av universum just nu.

Och ikväll ska jag dansa för första gången på över en månad. Fy tusan vilken bra dag det här är...

RSS 2.0