Glory days

SKa väl inte säga att mina Glory Days är över, men som alla har sagt har mitt jobbschema varit ett rätt ovanligt ett för att jobba i butik. Kontorstimmar, inga helger. Nu kommer det ändras lite. På grund av att ekonomin är så dålig går butiken också lite sämre än önskat och nedskärningar kommer att behöva göras. Igår blev jag inkallad till chefen.
Det första han sa var att jag inte fått sparken. Sen sa han att det ändå kommer bli lite förändring. Jag ska börja jobba sena skift var tredje vecka. Detta innebär också att jag arbetar lördag var tredje vecka. Detta känns helt fint faktiskt. Jag har längtat efter att få lite dagsljus, jag får sova lite mer de veckorna och jag får lite mer betalt på grund av ob-tilläggen.
Däremot gillade jag verkligen inte sättet han la fram det på.
I och med att jag ska göra detta var tredje vecka betyder det att två andra ska göra samma sak, så att någon gör det varje vecka. Jag frågade vilka det skulle va och antog att det var jag, Maria (som började en månad efter mig) och Marius, som jobbar likadant som vi. Annars är det typ bara skiftledare som jobbar fulltid och de har redan sånna scheman. Han svarade att det var jag, Mohammed och antingen Marius eller Maria. Han var osäker mellan dem eftersom han tänkte på deras sociala situationer. Marius bor hemma hos sina föräldrar fortfarande och Maria har en sambo hon pratar om hela tiden. Så kom kommentaren
"Du har ju ingen familj, så för dig gör det väl inget."
Det var ett sånt jävla slag i ansiktet. Jag är singel och bor inte med mina föräldrar - därför är det väl ingen som bryr sig om när jag kommer hem. Eller vad?!
Jag blev chockad och sa inte emot, men det slog mig ganska illa faktiskt. Sedan sa Maria precis samma sak, att hon tyckte det var viktigare för henne att komma hem för att hon skulle få träffa sin pojkvän. Som hon bor med. Det var inte lika illa, för hon är lite sån, men det gjorde ont ändå.
Det gör mig förbannad att folk tänker att jag inte blir saknad bara för att jag inte är tillsammans med någon.

Jag har visst en familj som jag älskar och som saknar mig om jag är borta länge. Den heter Hanna, och den är fantastisk.

Inspiration

Har inte skrivit mycket alls nu och det har främst berott på att jag inte kännt att jag haft något att skriva om, inte varit inspirerad nog. Men nu.

Kom precis hem från dansen. Jag har svullna händer efter allt hållande och släppande, är röd som en tomat i ansiktet, har mer eller mindre intorkad svett på hela kroppen, det mesta från mig själv och jag har säkert fått blåsor på fötterna också så ont som de gör.
Men jag är så otroligt glad.

Jag älskar verkligen att dansa. Helt sjukt vad glad det gör mig.

Ibland får även en inkvoterad känna sig smart...

Igår hjälpte jag Ivan med körkortsteori. Vi pluggade en del och det var kul för jag tycker så mycket om att lära ut saker. Han tyckte att jag var så smart när jag kunde lägga till saker själv och förklara och rita och sånt. Han vill att ja fortsätter att hjälpa och sa även att jag kommer att bli bra att ha om han börjar plugga igen till hösten. En härlig ego-boost som inte satt helt fel.
Han tror dock inte på att jag har så bra betyg som jag sa. Behöver tydligen ta med mig kopior hem nästa vända runt Sverige.

Idag utmanade han mig också på jobbet. Vi har tydligen test på vårt intranät på diverse arbetsomåden och innan har det varit obligatoriskt att man ska göra dem med högst 2 fel av 14-15 och skicka in till chefen. Vi gör inte det längre men han tyckte jag skulle göra el-provet. Så det gjorde jag. Det var ganska svårt, men jag hade en del tänk och formler kvar från fysiken förra året så jag fick faktiskt bara ett fel.
Ego-boost nr. 2.

Jag är ganska bra ändå.

Fast jag tror mina föräldrar har slutat läsa min blogg. Förut kolla de tydligen in här flera gånger om dagen. Får inga oroliga kommentarer från mor längre, eller förmaningar från far. De kanske till slut har insett att jag har flyttat och bestämt sig för att säga upp kontakten.
Dumt i sånna fall, tycker jag.

News

Woohoo! Æntligen tv igen!
Igår jobbade jag kvæll så att jag kunde vara hemma nær tv-installatøren kom. Det tog honom 15 min att både hitta och løsa problemet som gjort att vi inte haft tv-signal på 2 månader. Kænns ju skønt.

Ska bli avsultningsfest før Linn, Ola och Tore som ska ivæg alla tre. Ola har ju redan slutat och børjat på Dell, Linn har totalt trøttnat och ska jobba på dagis och Tore ska ivæg till Mexico i 3 månader før att studera. Skitungar. Tre riktigt hærliga arbetskamrater som førsvinner samtidigt.
Ær en hel del førændring på gång på jobbet nu, men det kan jag inte skriva så mycket om del før att inget ær riktigt bestæmt och dels før att det tydligen ær ganska hemligt. Men om vi får ny chef snart eller inte ær det ingen som vet. Det ær faktiskt lite speciellt. Men det løser væl sig.

Nu ska Ivan och jag æta pizza. Det ær ju typ Norges nationalrætt.

Imorgon åker Peter till alperna. Jævla skitunge.
Men jag ska till Hemsedal i April så det kænns lite mer okay då.
Och så køpte jag en Wake Up light hæromdagen før 130 kr. Digg.
Och så håller jag på och plockar ihop till ett helt discoset hemma. Digg det med.

Tjuvtittat

Tänk att man kan vara så otroligt road av så lite.
Kollade igenom hela tjuvtittat.se's register ikväll. Hälsofarligt roligt.
Här är några av mina favoriter:












Och min absoluta favorit!


Kom igen nu då

Jag ser ju att ni är inne och smygläser, men ni säger ju inget!
Vad tycker ni om Hannas design?
Jag tycker i alla fall jag är skitsnygg!
:-D

Framtidsutsikter

Hade ett väldigt givande samtal häromdagen med en tjej på jobbet, Linn.
Vi pratade om att studera och hon berättade en hel del saker jag kan göra för att lättare komma in på veterinärhögskolan. Ska jag vara ärlig så lät det faktiskt som att om jag gör alla saker rätt och ser till att jag får de poängen jag ska ha kommer jag in utan problem! Helt galet.
Det var så skönt att prata med någon som faktiskt har koll och vet saker och kan hjälpa. Själv förstår jag inte mycket av allt mumbo-jumbo som står i konstiga termer på nätet. Jag vill ha karspråk och det fick jag.

Jag har dock börjat tvivla en del på hur det faktiskt är möjligt att plugga i en stad som denna. Alla pratar om hur dyrt det är att leva här men det är fan så mycker värre än alla säger när det gäller att plugga. De jag har snackat med säger att ska man läsa den utbildningen jag vill här i Oslo ska man antingen kunna bo hemma eller ha rika föräldrar. Gött...
Men å andra sidan, det finns ju uppenbarligen folk som klarar av det!
Det måste ju kunna gå på nått sätt.

Kvällens smartaste konversation

*Uppspelt* "Hanna, titta! Om jag skjuter fram bröstkorgen så här och plutar med läpparna ser det ut som att jag har stora tuttar!"
*Förstående moder-tonen* "Haha, ja det har du rätt i."
*Imponerad* "Jag har ju bröst nästan lika långt fram som jag har tår"
*Drömmande* "Jag minns när jag var liten, tittade ner och tänkte att när jag inte ser mina tår längre så komme jag har så här stora bröst"  *Visar menande med händerna* "Jag menar, så kul var det liksom"
*Tveksamt* "Hanna. Kan du inte se dina tår?"
*Kort* "Nej."
"..."

Årets...

Ok, människan är i grund och botten lat. Detta gäller givetvis även mig. Kanske i synnerhet även mig.
Snor listan från mig själv, upplaga '08 och kör samma gamla visa.
Låter även de gamla svaren stå kvar. Spännande att se hur sjuuukt mycket jag måste ha förändrats på ett år!
Låt oss hålla det förflutna lite kursivt.

Årets..
Analys: Utan liv, ingen fritid - Man kan få för mycket utav det goda
Album: John Mayer - Continuum - Veronica Maggio - Vinnaren
Bok: Hästarnas Dal - Jean M Auel - The End of Mr Y - Scarlet Thomas
Butik: Närbutiken i Budapest - Clas Ohlson! Va fan annars?! ;)
Byggnad: Badhuset i Budapest, jävlar vad jag skulle kunna gå vilse där... - Castle - den största nattklubben i Agia Napa
Bästa fest: Studentfesten och Soniaskvällen - Valborgsfesten på Chalmers. Och Pace&Love så klart. En enda lång fest.
Citat: "Är man ful är man åt minstonde minnesvärd" - "Hvis pupper var en person hade jag umgåtts veldig mye med den personen"
Drink: "Sött och fruktigt"-drinken på Rockbaren - Mohito
Dryck: Fanta Exotic Thrill - Vatten. Det är ju så sjukt gott!
Efterfest: Hos Fredrik i scouthuset - Midsommar utanför scouthuset
Fakta: Högstadiet suger - Det är omöjligt att komma in på veterinärlinjen
Fettodag: Film-/fettkvällen med Edvard och Lina N - Vet faktiskt inte om jag haft någon ovanligt fet dag i år. Haft många ganska feta dock, gills det?
Film: King Arthur. Var det i år? - Wall-E
Fotograf: Jag! Fan vad bilder jag tagit :P - Hanna. Hon är babe i verkligheten, framför linsen och bakom.
Frukt: Annanas - jag har äntligen förstått! - Guanabana?
Förlust: Lina flytta till Bjärnum - Jag flytta till Oslo
Godis: Lakritsnappar - Baconchipsen från Rema
Idiot: Erik på facebook - Get - våran TV:leverantör
Inköp: Alla heta kläder jag lyckats skaffa i år - Mat. Mat är bra.
Impuls: Många... :) Alla fester jag tänkte dissa men hängde med på, fram för allt. - Bartenderkurs på Mallorca? Ja, visst! Fast nu blir det inte av ändå. Jävla Tove som ska gfta sig när jag ska på semester. Borde hon ha tänkt på...
Kollega: Minns inte vad hon heter, men hon är jävligt schysst :P - Ola eller Ivan. Blir inte mycket bättre.
Kändis: Stefan Sundström - Pass
Kändis på nära håll: Min mamma, ALLA känner henne! - Instämmer med föregående talare :)
Lunch: Ja har pinsamt nog ingen aning... - zamoza och varma koppen oi Tanzania
Lyckligaste dag: Studenten :D Eller när Bettan berätta mitt betyg i Kemi B :) - Sista dagen på Peace&Love. Peter, Fredrik och Jag, natten lång. (Inte Fredrik som i jag=Fredrik. Det finns andra.)
Låt: Curbside Prophet - Jason Mraz - If You Got The Money - Jamie T
Lärdom: Lita aldrig på Jörgen... - Jag har nog inte lärt mig något alls. Eller jo, jag kan fylla i tillgodo-lappar jäkligt snabbt.
Läskigaste: Mannen som våldtog mig på Gretas - Killen Edvard träffade på bussen och bjöd över för att låna soffan. Helskum snbbe.
Match: Gutta vs. småpojkar i Sävedalen! :D - Sverige vs. Norge
Maträtt: Thaimat á la Tove - Baconlindade dadlar. Får väl ändå räknas som en maträtt. Vart fall en halv.
Medalj: Från 6:e-klassarna i Västra Bodarna - "Världens bästa vikarie" :D - Från mig själv - "Jag är snyyyygg!"
Middag: Alla Mamma Mia utan paprika på Denise - Den spontana grillfesten på Linas land i somras. Obetalbart.
Miss: Jason Mraz-konserten på Peace&Love... Att jag gick därifrån... Fan... - Har missat tåget ett par gånger (Ang. förra årets s.k. miss; gick på hans konsert i år. Sög hårig getpung. Inga tårar där inte.)
Misslyckande: Att jag inte redan läst Fysik B - Att jag snubblade på datormusen och misslyckades med att ansöka till veterinärlinjen i Uppsala
Mys: Sista natten i Budapest - Peter
Ord: Seriöst! Grymt! - Helt sprött!
Par: Anton och Jag - Lina och Kieron
Pinsammaste: När jag försökte planka in på Trägårn' - Jag har slutat med sånt
Present: Platt-TV:n jag fick idag! :D - Linas 20 presenter i 20-årspresent. Genialt!
Pålägg: Nalle-kalvkorven i Bjärnum - Ost och marmelad. Den gyllene kombintionen. Vad än alla britter tycker om saken.
Resa: Budapest - Tanzania på ett sätt, Cypern på ett helt annat.
Roligaste: Peace&Love - Peace&Love
Rädsla: Armveck - Samma. Lyckades ju till och med svimma en gång.
Sanning: Rök inte hasch, du kan bli hög - Gräset behöver faktiskt inte vara grönare.
Serie: Dexter och House - Dexter får hänga kvar och Sex and the City kommer på en god andraplats
Sjukaste fest: Soniaskvällen och Revyfesten (Den va faktiskt i Januari!) - Midsommarfesten, galet galet
Sjukdom: Förkylningen sen Augusti - Ofrivillig anorexi?
Skratt: Evelina :D - Ivan
Skämt: Hur voltar man med bilen i 40 km/h!?!!? - Ola lyckades få mig att tro att jag var sen till jobbet. På en söndag. När jag var i Sverige. Well played. Well played, indeed...
Snygging: Min liftare ;) - Claskunden med lite för korta ben. Han är het. (Hanna, hålla dig borta!)
Sommarminne: Peace&Love - Anna Ternheim konserten - Dagen efter Fjordfestivalen. Mer sommar än så blir det verkligen inte.
Spel: Staries på Facebook, helt såld är jag! :D - Harpan
Sämsta fest: Guttas kompis fest... Satan i gatan asså... - Mottagningen på min kusins bröllop. Notera uttrycket; mottagning.
Te: Tranbär - Tant Augustas
Telefonsamtal: Mamma: "Allt är bra igen" - Racha - "Ni ha fått lägenheten"
Vackraste: Edvards åsnebild! - Ngorongoro-utsikten
Vinst: Min biobiljett på månadens problem! Jag vann FÖRE Anton! :D - Hanna
Värsta resa: Det måste väl ha vart för dem i Catrins bil hem från Borlänge ;P - Göteborg-Oslo. Ensam, sjuk och uppgiven.
Upprepning: Erik - Edvard
Utgång: Juldagen - Cypern
Utropstecken: Sebbe blev nerslagen första dan på jobbet! - Min chef fick sparken första månaden jag var där, men behåller jobbet!
Uttryck: Seriöst grymt... - Tack scheeeelv
Utveckling: Min pondus inför små barn - Min självständighet
Årstid: Sommaren - Sommaren
Övergång: Lina - Från snygging till musikaltönt - Jag - Morsgris till mammatjatig
Överraskning: Min syster är inte förlovad och har barn! ;) - Jag är singel! Ok, inte superöverraskande för mig själv, men tydligen för många andra.

Årets bild:

Förra året:



I år:




Slutsatsen får väl bli att det här inlägget tog för lång tid för att jag ska orka reflektera över det också.

RSS 2.0