Så kan det gå...

Edvard kom hem runt kl 23 igår och kom själv. Ganska skönt kom vi fram till för personen som eventuellt skulle sova här var lite mystisk. Efter ett tag fick Edvard ett samtal från personen ifråga som tydigen hade missat bussen och ville sova hos oss ändå.

Det var lite svårt att säga nej nu så Edvard beskrev vägen för honom och mötte upp honom. Det gick bra ,han sov över och åkte tidigt på morgonen. Han var lite konstig men det var inga direkta problem.

Nu är det dags för oss att ta tag i den här dagen ordentligt. Vi ska iväg och handla och ikväll blir det lite kräftskiva!=D

Vi har hitta billiga "frösna" kräftor på IKEA som är jätte goda så vi tänkte ställa till med partaj=)... för fyra men öndå =P

//Cheers


Vandrarhemmet

Ha! Vi är visst likare än jag trodde, Edie och jag.
Han ringde förut och sa att han var på väg hit men att bussen var lite sen. Nu fick jag ett sms där det står att han träffat en kille på bussen som kanske inte kan ta sig hem och kolla om det var lugnt att han i värsta fall sover hos oss.
Det är minsann inte bara jag som vill hjälpa folk i nöd! Äntligen har jag hittat min like...

Fast för säkerhets skull har jag lagt undan värdesakerna som låg utspridda i lägenheten. Något får man väl ändå lära av sina misstag...

H&M

Nu ringde de från H&M. Jag fick inte jobbet. Skönt!

Tillbaka

Nu är det Amanda som sitter vid tangenterna. Jag är tillbaka i Oslo igen efter ännu en halvslumrande natt på buss.
Hade sån tur att jag blev skjutsad av Peter och Jörgen till bussen i natt. Egentligen hade jag bara övertalat Peter, men Jörgen var uppe och vaken, fråga mig inte varför, så han hängde på. Fick en härlig farväl-burnout när de drog hem igen. Söt-Jörgen.

Var på jobbet idag och skrev kontrakt, fick nycklar och blev lite introducerad på området. Jag ska börja jobba på onsdag och då gå bredvid någon av de anställda i minst en vecka innan jag sätter igång själv. Spännande.
Det är ännu inte bestämt vilken avdelning jag ska ha ansvar över, men jag fick vara med och önska så jag ska kolla upp sortimentet lite bättre och fundera över vad som skulle vara roligast. Tror nog att det är elektronikavdelningen som lockar mest ändå, sånna prylar är invecklade och spännande. Hm, undra vem jag kan ha fått det intresset ifrån... ;)

Nu ska jag roa mig själv resten av dagen och fira att det inte tog mer än ungefär 3 veckor att få fast anställning och lägenhet i ett nytt land, känns som en riktig seger!
Imorgon blir det väl till att laga luncher och ha mig, måste ju bunkra lite i alla fall.

Sen får vi se när Ed dyker upp här igen.
Någon som vet? :)

/Andi

Jobb FTW!!

Ja.. det är som ni tror! Edvard har fått jobb han med!!=D
Han är numera salgkonsulent för EU-directories.no och riktigt nöjd med det dessutom!

Vi har nu åkt hem och sitter i skrivande stund i partille och förbereder för helgen. Edvard ska som sagt ut och scouta i helgen och det ska bli jätte kul tycker han. Det verkar bli gött väder också så han är lugn.

Nu har vi säkrat våran framtid i Oslo.. men vad väntar de för äventyr för oss? Keep reading the blog to keep updated! =D


//EA GAMES "challange everything"

Kvällning

Amanda åkte tillbaka för ett extrabesök på IKEA idag, fick inte med sig sitt bord igår. Det är trots allt svårt att få med sig särskillt mycket med bara några få klena armar...
Under tiden var Edvard med Lisa och klättrade, var svinkul och när han kom hem var han riktigt trött i armar och kropp och var galet hungrig. Duktig som han var köpte han lite gott på vägen hem. När han kom innanför dörren ropade Amanda innifrån sitt rum att han skulle komma och hjälpa, hon var nämligen i full färd att bygga ihop bordet men hade en hand eller två för lite. Hon fick lite hjälp och medan hon avslutade jobbet lagade Edvard en smarrig måltid.
Det bestämdes att denna middag blev vår riktiga inflyttningsmiddag, snarare än de pytt-i-panna och fiskpinnemål som varit de tidigare dagarna. Sen firades ju också att Amanda fått jobb, så klart. Förhoppningsvis får Edvard ett positivt besked imorgon och då har vi allt under kontroll igen.

Imorgon åker vi tillbaka till Sverige över helgen. Edvard ska scouta hela helgen och Amanda ska festa. Tror att båda är lika nöjda, faktiskt...
Amanda ska vara tillbaka igen på måndag då det ska skrivas kontrakt och fixas med nya jobbet. Edvard återvänder kanske lite senare, beroende på hur det går med hans jobb och sådant.

Ha en härlig natt, allihop!
Här kommer en mysig bild från vår mysiga middag för att starta den åt er:


Clas Ohlsson

Jag, Amanda då, ringde precis och tackade ja till jobbet på Clas Ohlsson!
Jag var på intervjun på H&M idag men fick inte alls samma härliga känsla där som jag fick på förra intervjun och dessutom hittade jag fler fördelar med att jobba på C-O än H&M.

1. På H&M jobbar 1 kille. Resten är brudar. Alla som känner mig någorlunda väl vet att jag kommer lättare överrens med killar. Dessutom är det mao mer raggvänligt på C-O! (nej, nej, det är förbjudet att dejta på jobbet jag vet...)

2. Jobbet på H&M var inte heltid. Det var till att börja med typ 85% och så kunde jag hoppa in när andra var sjuka och så. Jobbet på C-O var heltid.

3. H&M-jobbet lät sjukt stressigt. Det innebar dessutom till allra största del en hel jävla massa klädvikande. Tråååkigt. På C-O får jag ju pilla med sladdar och grejer och lära mig massa nytt.

4. Lönen på C-O är bättre än den på H&M. Rätt övertygande argument.

5. På H&M jobbade väldigt många svenskar. Jag har ju inte kommit hit för att bara umgås med svenskar. Jag vill ju umgås med de exotiska norrmännen så mycket som möjligt!

Nu är det gjort i alla fall. Känns skitbra faktiskt!
Ska dit på måndag för att skriva kontrakt och gå igenom detaljer och så.
Fan vad najs det känns...


Jobb!

Nu har Amanda fått jobb!
Ringde idag från Clas Ohlsson och sa att de gärna ville ha mig där.
Verkligen skitkul, men hon har en intervju till imorgon på H&M som hon ska gå på innan hon bestämmer sig.

Nu ska bara Edvard få positivt resultat om sitt jobb också så är allt frid och fröjd.

Har blivit en del inredningsshoppande idag, är så himla fint här nu!

/EA-games (Challenge Everything...)

1:a dagen, 1:a natten

Nu har vi precis övernattat våran första natt i leiligheten! Det har fungerat skit bra =)

Gårdagen var heeelt galen!

Vi kom hem till Edvard runt kl 21:30 och lagade mat och packade hans sista grejor. Vi stannade uppe tills nästan kl 12 då vi gick och la oss på tv-soffan. Kl 02:30 ringde klockan, sega som fan gick vi upp och började klä på oss. Bussen skulle inte gå föränns 03:30 men vi ville inte behöva stressa så vi åkte in mot stan kl 03:00. Vi var väll på plats typ tio minuter senare och ställde oss och väntade i kylan. 

Tror ni att bussen kom i tid? nej självklart inte den kom kl 04:00 så vi stod och huttrade kalla och trötta som fan i 50 minuter innan den kom. Vi var lite smått irriterade =P

När bussen väl kom så kändes det som en ordentlig lättnad. "Äntligen ska vi få sova", tänkte vi. Men bussen var helt smockful och det fanns bara två trånga platser längst bak där man fick sitta med rakrygg utan armstöd på sidorna och försöka sova =P Det gick inte så bra så vi fick väll en timme sömn var på sin höjd.

Vi kom till oslo kl 08:15 och tog oss mot lägenheten med all packning. Det var sjukt tungt vill jag lova och humöret var inte på topp. Men vi kom tillslut fram och gick in till lägenheten.  Klockan var runt  08:30 och vi var så uppe i varv så vi satte oss på våran soffa och kunde inte slappna av. Jag minns att vi till och med började packa upp grejor för att vi var så stressade =P. Tillslut så tog vi oss varsin kopp te och lugnade ner oss lite och bestämde oss för att ta en powernap. Edvard hade inervju klockan 10 och Amanda hade sin kl 11 så det fanns inte mycket tid. Edvard sov väll 15 minuter för att sedan gå upp och duscha och ta sig till anställningsintervjun.

När Edvard(jag) kom till kirkegate 1-3 så uppstod ett problem. Jag visste inte vilket företag jag skulle till. Det hade stått eudirectories i mailet men det stod inget på någon av dörrarna. Jag ringde iaf på dörren till trappuppgången och blev insläppt. Jag gick upp och ner och såg fortfarande inte "Eu directories". Jag bestämde mig för att gå ner till entré plan och vänta på någon som går in eller ut och fråga om de visste. 

Nästan direkt kom det in en karl som jag frågade om han visste om det här företaget fanns i byggnaden. Och tur som jag hade var det honom jag skulle till. Han berättade att Eu directories inte är namnet på företaget utan bara ett projekt de har.

Jag kom in på intervjun och det gick jätte bra. De skall höra av sig på fredag men de nämnde att de var riktigt intresserade och inte såg någon anledning att inte ge mig anställningen.

Efter en timme så kom jag loss och började ta mig mot lägenheten. Jag bestämde mig för att gå hem från centrum för att lära mig hitta. Det tog runt 50 minuter istället för 15 minuter som det ska ta om man går rätt väg =p Men det var kul, jag var i botaniska trädgården och lallade runt och i ett par parker. Vädret var jättefint så det var bara härligt!

Väl hemma så började jag packa upp allting. Amanda kom hem efter ett tag och hennes intervju hade gått jätte bra den med! Vi spenderade resten utav dagen med att packa upp grejorna. 

På kvällen skulle vi dansa. Vi lyckades ta fel trick(spårvagn) och blev typ 20 minuter försenade men det gick bra ändå! Fyfasen vad kul det var att dansa Lindy hop igen!=) Efter det tog vi oss hem och kollade på film och åt mat och gick tillslut och la oss.

Nu ska vi ut och shoppa, lämna grejor på återvinningsstationen och kolla in Oslo lite mer än vad vi gjort förut. Typ kungliga slottet och så.

Til' next time... Ha de kaempegrejt!!

//EA GAMES "Challange everything"


  

Sars gate?? Intressanta namnval i Oslo =P



Man kan se många roliga skyltar när man går fel i Oslo =P

/EA-games (Challenge Everything...)

Ändrade planer

Mja... Ibland går inte allt riktigt som man tänkt sig. Och den som gav sig lite tid och kollade närmre på vår tidsplan hade nog kunnat gissa att det skulle bli så. Vi hann inte. På långa vägar.
Vi hann typ till lägenheten till 11, bara lite sena. Sen blev det bråttom bråttom och fixa med kontrakt och deposition och lite krångel men det löste sig.

Så tillbaka till lägenheten och skynda skynda springa trappor med hela jävla världens saker. Vi bor på andra våningen så det blev en del spring. Ingen hiss eller sån skit om ni trodde det. Vi är asfitta nu (yepp, I said it...)
Tog knappt en timme att få in allt, men ingen rast eller vila där inte. Edie hoppade in i duschen och Amanda ställde sig vid spisen och utförde kulinariska underverk - färdigpytt värmd i gryta. Ja... Vi glömde stekpannorna hemma...

Så kasta i sig mat (båda fick asont i magen) och snabbt iväg med bilen för att leta reda på stället Edie hade intervju på. Gick rätt bra. Medan han var på intervju ställde sig hon på en parkering och tog en välbehövlig powernap.
Intervjun gick bra men dessvärre hade de varit otydliga i beskrivningen av tjänsten så det blev inget med det. Edie vill trots allt jobba mer än 11 h i veckan, hur trevligt företaget än verkade...

När hon sedan började vimsa tillbaka för att hämta honom lyckades hon köra mot färdriktning, nästan mot rött och allmänt nyvaket. Precis när Edie skulle hoppa in i bilen började en kille på andra sidan gatan banka på en annan kille. Såg helt galet ut, han slog verkligen i vredesyra och den andre killen skrek och sprang därifrån. Det lugnade sig rätt snabbt som tur var. Äckligt.

Så kunde vi äntligen bege oss hem, nu hade vi ca 3 h 45 min på oss. En jävligt tajt tid.  En jääääävligt tajt tid. Så vi skyndade oss ut från centrum, mot E6:an. Vad tror ni möter oss? Bilkö... Världens långsammaste jävla bilkö...
SÅ det var bara att acceptera, vi skulle inte hinna till bussen. Ringde Edies pappa som löste nya biljetter till en buss med avgångstid 3.30 i natt så att vi är uppe vid 7.30 igen. Eftersom vi båda har intervjuer på förmiddagen imorgon känns det bra att komma upp i god tid.

Nu ska vi då snart ta oss en timma eller två med sömn för att sedan bege oss tillbaka till vårt nya, vackra hem.
Vi har tagit en del bilder som vi tänkte att ni nog ville se. Inte så bra bilder, men håll till godo!



Om ni undrar hur mycket man kan klämma in i en bil och en takbox så har vi svaret. Typ så här mycket. Plus lite till som inte fick plats på bilden eller står i andra rum. Tokigt mycket mao.



Kolla in våra balla soffor! Hur schyssta och retro som helst.



Vårt underbart stora kök. Plus en konstig typ som kom på köpet.



På vägen hem hade vi väldigt...



...väldigt...



...väldigt roligt...

Ja, det var väl ungefär så vår dag såg ut. Tokig som tusan.
Amanda har lyckats landa 3 intervjuer den här veckan - asgött!
Edvard hade en idag och har en imorgon och fler på ingång - svinnajs.

Sova gott nu alla barn.

Signing out.

/EA-games (Challenge Everything)

Project Oslo

Var hälsad!

Här kommer Edie och Amanda lägga upp uppdateringar och funderingar kring vår vistelse i Oslo.
Kul va!
Tycker ni inte om det, tycker vi inte om er.

Idag har vi packat en bil smockfull med alla våra ägodelar. Nästan.
Imorgon klockan 07.00 åker vi!
Sen åker vi hem igen vid 15.00 för att lämna hem bilen.
Sen åker vi tillbaka igen vid 18.15.
Suck...
Men nu jävlar gör vi det, nu flyttar vi hemifrån!

Puss och snusk
/EA-games (Challenge Everything...)

RSS 2.0