Giant lover??

Oj oj oj oj oj... nu var det länge sedan jag skrev i bloggen. Japp, det är dags för Edvard att bidra med sina tankar igen!

De senaste veckorna har varit både intensiva och lärorika. Jag har numera sagt upp mig från jobbet som försäljare och har precis börjat på ett nytt jobb.

Jag var på intervju i tisdags kl 12:00 en bit utanför Oslo. Intervjun gick bra och de ville att jag skulle börja dagen efter men....      ...     ... ja det finns ett men... alltid dessa men...

Det hade tydligen varit en annan kille där som de också hade tyckt om väldigt mycket så han och jag skulle få jobba veckan ut (dvs ons-fre) och "tävla" om vem får platsen. Alltså de ville lära känna oss och sedan bestämma sig. Det kändes såklart lite jobbigt men det fick vara okej, "I need a job damnit!!" =P

Dagen efter snöade det i Oslo på morgonen. Jag gick upp en halvtimma för tidigt som jag alltid gör för att jag vil gå in till centrum och ta bussen. Det är viktigt med lite konditionsövningar, det blir faktiskt en timmas promenad om dagen =)

Snöovädret tog i ännu mera medens jag satt på bussen mot jobbet. Efter ett tag så stannade busen och rörde sig inte mer. Efter en stund gick jag fram till buschauffören och frågade varför de stod stilla och såg i perferin att det stod en buss i backen till vänster om oss. Den hade tydligen fått något problem och stod ivägen för min buss. Jag bestämde mig för att det var bättre att gå så jag bad busschaufören att öppna och hoppade ut i snöslasket.

På vägen upp för backen så insåg jag vilket bra val det var att gå. Det var kaos hela vägen! 3 bussar stod i backen varav alla hade slirat för mycket och därför inte kommit någon vart. En buss hade även klämt en pickupp in mot en bergsvägg utan några större skador dock. Jag fortsatte förbi mot jobbet. Jag var jätte stressad såklart efterssom jag inte ville komma sent första dagen, speciellt inte när det är lite av en tävling mellan mig och den andre killen. När jag kom fram ca 10 minuter sent så visade det sig dock att jag var först. Kontoret var låst och jag fick vänta 10 minuter tils de kom och öppnade vilket var skönt.

Väl inne så fick jag lära mig mina arbetsuppgifter och dagen började flyta på tils jag kom att tänka på en sak:
-"Vart är den andra killen någonstans?"

Jag frågade och det visade sig att han hade inte varit intresserad längre vilket innebär att jag fick jobbet!! Grattis til mig!!

Åh just det en sak till.. jag misstänker att ni är lite fundersamma över vart jag jobbar?
Hihi, jag sparade det bästa till sist... jag jobbar på kondomeriets lager! Japp, jag packar sexleksaker hela dagarna! =D
Det finns så många groteska dildos där ute och roliga dildos och fan hans moster =P Många roliga filmtitlar också såsom: "Musbussen", "Kåt på riktigt 3" och mycket mer =)
Min favorit dildo hittills är "giant lover" som är en typ 40 cm lång lila penis som har typ 4 cm i diameter =P

Jag har jätte härliga arbetskamrater som jag redan skojar runt med. Av någon outgrundlig anledning så har det varit mycket snack om sex på jobbet...I wonder why? =)

Oh, and by the way så har jag 50% personalrabatt så om ni behöver lite leksaker var inte rädda för att fråga! =D I mean it!
Kolla in www.kondomeriet.no ;)



Snöig bil en tidig Oslo-morgon




Grönlandsparken i snö




Busskaoset påväg till jobbet, observera den inklämda blå pickupen




Mer snökaos, här kör bilarna på trottoaren där jag går



Imorgon blir det Sverige igen för mig , men jag skriver igen nästa vecka!!

Puss Ed

Botgöring...

Jag har fått mina föräldrar att skaffa Skype så att vi kan prata utan brutala konstnader. Dessutom kan man då ha videosamtal vilket alltid är lika trevligt.

Ikväll fick jag dock följande sms av mor:
"Jag längtar efter dig och nu är det sent och du vill inte prata med mig på skype. Imorrn kanske? Puss M"

Med skammen och längtan i hjärtat kastade jag mig givetvis in på Skype. Har ju faktiskt försökt prata med henne där flera kvällar nu, men hon har inte varit inloggad.
Så blev det i alla fall en liten pratstund. Stackars Pepsi (hund) blir lika upphetsad och förvirrad varje gång vi gör det. Märks att till och med hon saknar mig :)

En stor bonus under kvällen var att jag även fick pratat lite med Tove, min älskade självfrände här i livet. Har vi tur och skicklighet lyckas vi nog träffas och åtminstonde ge varandra en kram närsta helg när jag är i Sverige. Har inte träffat henne på X antal månader och det börjar kännas riktigt ordentligt.
Har heller inte träffat Lina på skammligt länge och på grund av sent arbete denna vecka blev det uppskjutet ännu längre... Det gör ont i mig, men vad kan man göra? Vi bor ju trots allt i olika länder. Och den lilla underbara sångfågeln är ju i full gång att skaffa sig både fans-skara och intelektuella poäng på diverse sätt, så då blir det inte alltid så mycket tid över till annat.

Nu är det dags för sömn.
Rea på förra årets julutstyrsel i din närmsta Clas Ohlson butik. Skynda skynda!

Man vet att man är välkommen när...

...det ska anordnas fest för alla på jobbet, dvs ca 30 personer och när jag säger att jag inte kan komma den helgen flyttas festen en vecka frammåt. De är ju så himla gulliga.

Söndag

Ojojoj vilken söndag det är idag...
Vaknade hos Ola och Linn imorse. Efter gårdagens fest var vi alla väldigt... hrm... trötta och tog det lugnt, slappade och hade det gött.
Det blev en massa tv-tittande och grymtande. Härligt.

Skulle egentligen träffat Sandra inne i stan efter det, hon är här på besök nu, men vi gick om varandra och så dog min mobil så det blev aldrig av. Synd, men vi får väl ses nästa gång.

Ja just det, jag borde väl nämna något om utgången i bowlingtävlingen igår. Gick väldigt mycket som väntat.
Givetvis krossade jag dem alla.
Roligast av alla att slå var Ola, han blev så härligt irriterad. Fast egentligen var det väldigt väldigt jämnt i andra serien. Första slog jag honom och mot slutet av andra låg vi sida vid sida. Så när det var dags för mig att slå mina sista slag tar tiden slut och jag hinner inte slutföra. Otroligt irriterande!!
Detta gjorde även Ola så irriterad att vi bestämde oss för att ta en rematch bara vi två senare i veckan. Det bara måste ju avgöras fair and square. Han måste ju få se vem som är boss.
På tal om det gick de flesta av hans samtal med mig igår ut på att "gör du inte si och så så får du ingen lön!"
Haha, han älskar att känna att det är han som håller i trådarna.

Nu ska en ny arbetsvecka påbörjas. Mycket att göra på jobbet.

Idag är det min namnsdag.

Psyche out

Tidigare i veckan frågade Linn på jobbet om jag ville hänga med och bowla till helgen. Givetvis ville jag det!
Sen visade det sig att det var en grej för alla på jobbet, vilket gjorde det ännu roligare!
Det blir, som jag skrivit om tidigare, mycket pranks på jobbet och även en hel del grabbig attityd. Detta passar ju givetvis mig som hand i handske. Därför körde jag i denna situation stenhårt på inställning kille och har lyckats psyka en kille på jobbet så underbart bra!
Det började med att jag sa att jag skulle klå honom i bowling. Han skrattade och sa att det skulle jag nog inte. Jag fortsatte de följande dagarna och tyckte mest det var lite småkul. Tills jag märkte hur mycket det påverkade honom!
Häromdagen ringde han mig när jag satt och åt här hemma, bara för att fråga vad jag brukar få i snitt när jag spelar. Och igår fick jag höra av en annan kille på jobbet att han hade frågat runt blend de andra om det var någon som visste om jag hade spelat profissionellt!
Jag är så jävla grym på att manupulera människor! :D

Ärligt talat spelar det nu väldigt liten roll om jag slår honom i bowlingen eller inte. Jag har redan vunnit.
Och det, mina vänner, är the power of the mind!


Spänning i vardagen

Jag tänkte lägga upp lite bevis på hur spännande det kan vara att jobba på Clas Ohlsson genom att visa lite vad mina arbetskamrater hittar på.

Jag berättade nog att jag i förra veckan fann mitt skåp inpackat bakom ett enormt klistermärke, så här såg det ut:



Och igår när jag skulle käka lunch kom Ivan inspringandes med ett påse, sa åt mig att titta bort och sen fixade han bakom ryggen på mig en stund. När jag fick titta igen hade han gjort det så mysigt och fint för oss tre som skulle ha lunch ihop. Han är en riktig fjäskis, men jag gillar det! :P



Levande ljus med vilda-bär-doft och godis, vad mer kan man önska sig?


En riktigt god nyhet, som många säker redan upptäckt, är att Edie och jag äntligen fått våra norska telefonnummer! :D
Detta betyder att vi nu slipper se våra livs besparingar rinna iväg med varje fjuttigt sms vi skickar. Gött!

Här är de i alla fall:

Amandas norska nummer: 004741374704

detta är dock inte att förväxla med

Edvards norska nummer: 004741374701

Så löjligt lika är de!


I helgen blir det bowling med ett gäng från Classe. Och kanske får jag besök. Edvard ska hem till svenneland.
Allt är fint.

Helgen som gick

Nu är vi tillbaka i Oslo igen efter en händelserik och intensiv helg.
Tänkte berätta om helgen i korta drag ur min synvinkel (Ja, Amandas då alltså)

Efter att bussen från Oslo blev lite försenad kom jag hem till Alingsås för en blixtvisit innan det bar av till Partille igen. Jag kunde ju inte missa Stus avskedsfest!
Det var underbart att träffa så många av vännerna och stämningen var som alltid på topp!



Det glada gänget (Jag fattade inte att jag syntes i bilden, därav avsaknaden av konstig min)



But if at first you don't succed...



...try and try again! :)



Festligt



Festligt värre!



Kommer att sakna dig som fan, kompis!

På lördagen skulle mammsen firas, hon fyllde ju år och allt, då får man ju passa på!
Extra plus var att en moster med tillhörande kusinbarn dök upp. Underbara lilla Noel på 3½ år, det går inte att inte älska honom! Det bästa var när vi fick oss en riktigt lång pratstund när vi satt och gungade ihop och tittade på löven som föll. En helt fantastiskt härlig unge, det där.
Fram emot kvällen insåg jag att jag skulle på Björns födelsedags-/maffiafest och inte fixat någon utklädnad. I min familj kan man ju inte nämna något sånt utan att det blir ett helt projekt och alla vill vara med och oj vad det ska fixas och donas! Helt underbart och snart såg jag inte bara ut som, utan var en fullfjädrad maffiaboss.
Lite goa bilder från kvällen blev också tagna:



Goa gänget



The man of the hour, nykter som en spik!



Grabbarna går in i rollen...



...men lyckas givetvis inte tillnärmelsevis lika bra som jag. Tycker att Sebbe fick till rökeffekterna grymt också! :D

En rolig detalj med kvällen var också att alla fick kort där det stog kosntiga saker man skulle hålla med under samtal under kvällen. Det ballade ur rätt snart och alla plockade nya kort till höger och vänster. Tråkigt (eller roligt) nog höll jag mig så bra och så länge till mitt kort att ingen fattade att jag inte var allvarlig, alla trodde att jag stötte på dem!
Haha! Ja, men så är det när man går på korvfest, pojkarna tar alla chanser de får...

På söndagen blev det packa klart, en del hejdå och sen åka tillbaka till Oslo tillsammans med Edvard och Mamma-Edvard. Vi åkte bil, det var riktigt gött. Hon bor med oss i några dagar nu. Det betyder att en massa mat lagas helt magiskt av sig själv och att saker organiseras och hamnar på bra platser och sånt. Galet praktiskt!

Nu har arbetsveckan börjat igen och det känns gött. Trots att det kändes lite sorgset att åka igår kändes det också kul att komma tillbaka till jobbet idag. Jag tycker verkligen om det.


Den sista lilla notisen i inläggen får tillägnas helgen absoluta toppengoding - Disa!



Hon kom och la sig i mitt knä när jag åt. Roade sig själv med snörena på min tröja i några minuter, somnade sen. Vaknade en stund senare, lekte lite till och somnade om.



När jag satt vid tv:n kom hon igen. Lekte ett tag och sov sen länge länge i famnen på mig. Jag kunde röra mig hur mycket som helst, hon är helt galet bra på att slappna av och sova. Så sjukt härlig!

Tack för tiden. Signing off...

Ny mobil

Nu har Amanda köpt en ny mobil!
Underbart härligt och väldigt välbehövligt.
Detta innebär...

1. ...att jag har tappat alla nummer, så när någon ringer eller smsar vet jag inte vem det är infrån.

2. ...inte att ni ska börja skicka konstiga sms eller busringa. (mamma, ditt nummer kan jag utantill. Försök inte ens.)

3. ...att ni gärna får smsa mig och skriva under med namn.

4. ...inte att ni ska vänta er svar. Det är så sjukt dyrt att smsa och ringa med svenskt simkort i Norge! Jag ska fan inte röra den innan jag är över svenska gränsen igen.

5. ...att jag de följade veckorna är liiiiiite coolare än alla er andra.

Grillkväll

Jepp, nu har Amanda vart på sin första norska grillkväll. Ruggigt trevligt. Och skrämmande likt en svensk grillkväll. Förutom att man måste koncentrera sig lite mer för att fatta vad folk säger.
Var en väldigt oväntad kväll dessutom. Ola fick för sig imorse att det skulle vara trevligt, så har frågade alla under dagen och fick med sig ett gott gäng hem till sig och Linn. Det blev korv, bröd, tilltugg och lite öl. Härligt att dricka lite med sina överordnade :P

Dock blev det lite extra minus på sömnkontot igen. Fast det tog jag ju nästan igen genom att vakna 6.58 imorse. Ska ta bussen 7.06. Sprang ut genom dörren vid 7.03, så det gick bra men det var verkligen ingen go start på dagen.

Nu längtar jag till Sverige. Till er. Till min säng. Och Ljus i Alingsås! Det ska bli härligt att se.
Hoppas jag får träffa många av er i helgen! (Vet i och för sig inte riktigt vilka det är som läser den här bloggen, jag kanske inte alls vill träffa er...)

Personalmöte

Amanda kom precis hem från personalmöte. God OB men lite jobbig info.
Alla fick omlärt en massa saker om tillgodokvitton, återbetalningsbevis och gåvokort.
Samtidigt berättade chefen att gör vi inte rätt nu kommer vi få en skriftlig varning. Man får inte två sånna.
Känns skumt men det måste ju bli rätt för att det inte ska bli fel i siffrorna...

Nu blir det en härlig skopa sömn och sedan till jobbet igen imorgon. Hurra!

Veronica Maggio

Detta inlägg har egentligen inget alls med Veronica Maggio att göra. Även om det kanske borde det, hon är väldigt bra...

Idag är det måndag igen och det betyder arbete i Norge-land.
Amanda vaknade utsövd och lycklig klockan 6 - vilken härlig sovmorgon! Dagen gick som på räls, förutom en och annan väldigt lättirriterad kund (för det mesta verkar det faktiskt handla om att jag är tjej...) så var allt tipp topp.
Fast sen var det ju det där om ålder. Jag har rätt svårt för att bedömma folks åldrar och lägger väl ingen större vikt vid det heller. Jag vet att jag är bland de yngsta av de heltidsanställda och så är det.
Häromdagen bad Mohammed mig gissa hur gammal han var och idag sa jag samma sak till honom.
Han gissade på 16.
Jag började skratta. Då ökade han till 17 (därav Maggio-parallellen, efter henne under bara låt "17 år").
Kändes lite skumt att han trodde att jag var så ung, men å andra sidan spelar väl det ingen roll. Då förväntar folk inte så mycket av en så gör man fel blir de inte lika upprörda och gör man rätt blir de snarare imponerade :P
Samtidigt gissade jag ju också att han var 25 när han egentligen va 31, så det kanske tar ut sig också...

Jag fick prata tyska på jobbet idag! Gick rätt bra faktiskt, och var väldigt kul. Längesen jag gjorde det men mycket sitter fortfarande kvar.

Ska få en dag ledigt denna veckan också, förutom att jag fick bytt ett pass på fredag så att jag kan åka hem lite tidigare. Hoppas då att det blir just fredag för då kan jag ju åka nästan så tidigt jag vill.
Anledningen till att jag ska få vara ledig är att jag måste upprätta ett norskt bankkonto. Känns vuxet. Och lite krångligt. Det är lite svårt att välja bank, alla ger en olika tips och uppgifter. Dessutom är det inte alla banker som accepterar oss utan permanent personnummer och folkbokföring i Norge, men jag ska nog hitta på något...

NU MAT!

Det är så jag säger det!

Och vilken kväll det var igår!! Det var riktigt härligt att se Håkan igen! (Edvard som skriver detta inlägg)

Det började med att jag gick till Jessica. Jag tänkte vara där till halv sju men jag missbedömer altid tiden det tar att gå hem till henne och kom en kvart försent =P Hon bor ju trottsallt bakom kungligaslottet på toppen av karl-johan så det är en ganska så bra bit ifrån oss.

Jag kom dit runt 18:45 och vi pratade lyssnade på skön musik och drack lite rödvin. Det bar av mot Sentrum Scenen i Oslo runt kl 20 och vi kom in snabbt utan att behöva köa någon längre stund. Konserten började runt kl 22 och sen var det dans hela kvällen!

Han spelade "Precis som romeo" och "Minnen av april himmelen" det är två låtar som jag så länge har velat se live! Och nu fick jag äntligen det!=D Det blev en ca 90 minuters lång konsert också avslutade de med ett par extranummer och jag tänkte för mig själv när det var ganska uppenbart att de skulle sluta: "Fan kan de inte spela det är så jag säger det?? Det hade varit pricken över i:et. Och vad tror ni händer...? Jo Håkan plockar upp micken och avslutar med den bästa låten de någonsin skrivit!! "Det är så jag säger det"

Efter det så gick vi till Tricken och åkte hem till en tysk kille som går i Jessicas klass på en fest. I och med att han var tysk och hälsar på hemma ganska ofta så hade han massor utav sprit och det bjöds hejvilt! =D Det blev en väldigt lyckad kväll och jag kom hem runt kl 03:00. Nu är det dags att städa lägenheten!=)

Kram på er! 


MÅSTE SES!

Skynda er att kolla in Boogie-EM på SVT 2 just nu!
Hur coolt som helst och underbar uppvärmning för mig inför kvällens rumpskakande.

EA phone home

Amanda har precis ringt hem för första gången på två veckor, var mysigt som bara den.
Framför allt eftersom det gjordes över skype där man kunde ha videokonversation. Dessutom var ju syster med pojkvän där också, så det var värsta elektroniska släktträffen!
Nya kattungen visades också upp. Inte alls särskillt söt.
...eller...?

Nu ska Edvard snart lägga ner trubadurgitarren och ge sig iväg för att träffa Jessica innan Håkan-konserten.
Amanda ska nog äta några våfflor till innan det bär av till dansklubben och Bli kjent-festen. Kommer bli toppen!

En av Amandas arbetskamrater var här igår också, Ola. Kollades på film och snackades. Trevligt med lite nya bekantskaper.

It's official...

Edvards jobb är inte så häftigt. Produkten säljer inte så bra och det är lågavlönat så han söker efter ett nytt jobb nu. Men fördelen är att han kan göra det på jobbet . Så han söker jobb och får betalt för det, han har fortfarande en anställning garanterat tills han hittar ett nytt job iaf. Vilket är nice =D

Arbetskamraterna är schyssta och så och lunchen ingår varje dag i jobbet men det känns inte helt bra. Det är en osäker anställning. Han vill ha en fastlön som att man vet att man får pengar för de timmar man jobbar. Söker för nuvarande olika lagerjobb.

Det är lite roligt här i Norge. Man har ju alltid hört att man äter mycket mackor i Norge men inte på det här sättet. Edvard som får lunch på jobbet får 2-3 mackor till lunch. Det är det ända man äter til lunch här. Hans arbetskollega Lene sa att man äter oftast bara ett varmt mål mat i orge och det är till middag.. =P Konstiga människor som bor är alltså.

Imorgon ska Edvard på Håkan Hellström med Jessica och sedan blir det "Bli skent fest" på våran dansklubb. Edvard missar tyvär de första timmarna med dans men Amanda får återberetta dem för honom när han kommer dit =)

Syskonkärlek?

Hahahaha, jag kissar nästan på mig!
Kolla in vad min grymma syster har gjort åt mig :D

http://www.makemesuper.com/index.html?videoid=3_ef73b&imgid=070520&gender=female&name=Amanda

Att trivas

Jag trivs så bra på mitt jobb!

Har varit riktigt seg i huvudet idag - misstänker att jag har en förkylning på G - men ändå har jag gått omkring och varit glad och nöjd. Jag har nämligen helt underbart härliga kollegor!
Hela tiden håller de på och lurar på något, retas, skräms eller bara irriterar. Konstiga meddelanden via internsystemet i datorn, fejkade telefonsamtal från kunder, skrämselattacker bakom dörrar, konstiga lappar och bara allmänt härligt beteende!
Är dock ruggigt trött nu. Ska bli skönt när jag från och med nästa vecka jobbar 8-16 varje vardag och inga helger. Det betyder att jag kan åka hem vilket helg jag vill! Det betyder och att jag kommer hem på din födelsedag, mamma :)
Vill du kanske önska dig något Clas Ohlsons sortiment? Eller vill du bara välja random sak från julönskelistan pappa säkert redan är på sida 4 med?

;)

En tråkig sak är väl att Edie inte verkar trivas lika bra på sitt jobb.
Men jag tänker låta honom skriva om det själv.
Nu ska jag försöka skaffa mig ett norskt bankkonto.

Blodbad och nacksvingar

Igår var det äntligen dags för danskurs igen. Det var uppehåll förra veckan så vi var redigt sugna när vi åkte mot Majorstuen för att svänga våra lurviga och andras.
Kurserna gick fint. Edvars hade mycket att minnas och tyckte att det var lite länge sen han gjorde det sist, men det fungerade. Amanda hade det småsegt första delen av lektionen, men mot slutet svängde det rejält.
Efteråt stannade vi på socialdansen vilket var en fantastisk hit! Edvard var lite småblyg och dansade bara några gånger, med tiden vid sidan av dansgolvet är närpå lika spännande som den på - det är så härligt att se på folk som dansar med sådan glädje!
För Amanda blev det verkligen en spännande afton. Förare som på lektion verkat ganska ostadiga och opålitliga fann där sitt rätta element och svängde loss som vilken swingpjatt från 20-talet som helst. En riktigt härlig krydda på kvällen kom i en av de sista danserna. Amanda fick dansa med en herre som uppenbarligen hade gått en akrobatikkurs eller två och med hjälp av väldigt tydlig förning blev det en slängning eller två. Den största chocken var när han plötsligt fick mig att göra en sorts volt över honom! Kändes helt vilt och underbart, måste dansa med honom igen!
Men efter rolig och lång träning väntar efterarbete. En del muskler idag som inte tyckte om varuhanteringen på morgonkvisten har rapporterats...

Edvard fick för första gången prova på att sälja idag. Inte så länge så ingenting blev sålt men det var ändå kul att han kom igång och fick pröva propellrarna lite.
Amanda hade en trött dag. På grund av sen sänggång som resultat av diverse nacksvingar var hon något av en zombie under delar av dagen. Månne bidrog detta till incidenten vid lunchtid. Blodbadet.
Amanda skulle vara vänlig och hjälpsam mot en kund genom att öppna ett paket så att han kunde jämföra en vara mot en gammal han ville förnya. Hon plockade fram den obligatoriska brytbladskniven, började skära upp, slant och högg sig själv i tummen. Efter ursäktande fick hon bege sig mot personalrummet och plåsterlådan. Lite snabbt skölj under kranen med kallt vatten bara, så dämpar sig blödningen nog. Icke! Det bara rann och blaskade så det stod härliga till. Fick bli papperstuss med plåster utanpå.
Vid stängning öppnades bandageringen för att byta mot något mer tympligt, nu måste det ha slutat blöda. Icke! Det rann ännu, som en porlande bäck. Med hjälp av butikschef samt assisterande butikschef (som förövrigt undrade om jag var blödarsjuk eller knaprade blodförtunnare) blev ett nytt förband skapat och med en förmaning om att ifall det inte slutade blöda fick jag minsann få det där tittat på hos läkare begav hon sig hemmåt.
Förhoppningsvis har det slutat blöda imorgon.

Edvard har ikväll begett sig ut på äventyr, närmare bestämt träff med Lisa plus efterföljande besök på Klätterverket. Sen hemkomst väntas.
För Amanda pågår i skrivande stund en avslappnande och semi-onyttig kväll framför diverse dumburkar. På grund av hennes nuvarande tillstånd - halv medvetande - bör det inte bli någon sen kväll utan stup i säng kvart över Bolibompa. Eller vad nu den norska motsvarigheten till det kan vara. Fjollifjompa?

Mycket nöje.

Gratis lunch

Jajjemän, klart jag fick det! Ingen av de andra var ens i närheten av mina smäktande 18 mersälj.
Så chefen fick glatt punga ut med 52 NOK för min lunch idag. Gött.
Synd bara att jag knappt sålde några idag.

Fick tilldelat mig en avdelning idag också. Lite typiskt att det blev hushållningsavdelningen. Dels för att jag är tjej, dels för att den är jättestor och dels för att ingen har haft den på ett tag så det är totalt kaos bland varorna. Har spenderat alla lediga minuter under dagen med att spåra försvunna varor i systemet. Knasigt...
Bland annat hade vi 106 stekspadar till en hylla som får plats med ca 25. Även en jävla massa rahyvlar, näsdukar och klädrullar. Någon som är intresserad, jag säljer billigt?

Måste se till att fixa med norskt mobilnummer. Pengarna går som smör.

/Andi

Min Lucia

Ett enormt stort grattis till min älskade Lina som idag blev uttagen till Göteborgs Luciatrupp! :D
Hon ringde förut när jag satt och fikade med Joel och Josefine.
Den bruden kan verkligen inte misslyckas med något, helt galet vad bra hon är!

Grattis baby!



Titta, de hade en likadan fontän på Karl Johann som den borta vid Nissi Beach!
Tänkte massa på dig och på resan. Längtar tillbaka tokigt mycket...

En vecka

Nu har jag varit i Oslo i snart en vecka i sträck. Känns inte som det. Samtidigt som det känns som att jag varit här jättelänge, som att allt är som vanligt. Väldigt skönt.
Inget jobb idag, också skönt. På söndagar är det nästan som att hela Norge dör, ingenting har öppet. Tycker att det är en rätt så bra grej, förutom att folk handlar som dårar på lördagar. Det var lite galet igår vissa perioder, så jävla mycket folk. Men det gick fint. Ska jobba imorgon igen, så det blir en kort helg för min del.

Nu till något som kommer göra mor min glad;
Joel tittade förbi på jobbet igår. En gammal barndomsvän vars flickvän jobbar på samma storcenter som jag. Tyvärr var jag jätteupptagen just då, så jag kunde inte snacka med honom. Idag ska vi i alla fall ses, Joel, Josefine och jag. Blir en fika på Karl Johann.
Visst blir du lycklig nu, mor? Jag kan ta kontakt med människor och vara social på egen hand! ;)
(Bara så du vet mamma, det går att trycka på kommentera här under, så du kan skriva saker till mig om det jag skriver. Erkänn bra!)

Norrmän är konstiga när det gäller mat. Jag trodde att Sverige var ett mack-land men ack så fel jag hade. Som igår till exempel, när jag och flera andra jobbade 9.5 h. Då hade jag med mig en portion pasta och köttfärssås som jag glufsade i mig. Dessutom åt jag två äpplen under dagen, behövde verkligen varje liten kalori. Såg inte någon annan i personalen som åt något vettigt! En tjej jag hade lunch med samtidigt åt ett halvt äpple och två kakor. Va fan!? Några andra gick och köpte två korvar och några andra käkade mackor. Hur överlever dessa människor? På luft och kärlek? Konstigt...

Hanna kom hit igår. Vi tittade på film och tjötade. Sen blev det sent så hon sov över. Mysigt.
Stackarn hatar verkligen sitt jobb. Hon ska snacka med sin chef imorgon och troligen säga upp sig. Söker jobb som en dåre. Förstår henne verkligen också, henne jobb låter hemskt. Ett säljjobb med sjukt tuffa regler och väldigt resultatinriktad inställning. Skulle jag aldrig klara.

Nej nu tror jag att jag ska träna lite och kanske slänga in en tvätt innan jag ska iväg till centrum.
Ha det!

Helg

Nu har helgen börjat för mig. På sätt och vis. Jag ska ju jobba imorgon, så det känns inte så mycket som helg, men får ju i alla fall sova till 7!

Edvard har åkt hem till Sverige. Och lämnat en massa trams efter sig. Misstänker att han fick bråttom iväg för det ligger disk och andra spännande saker utspridda i hela lägenheten. Hur tusan hann han stöka till så mycket på bara några timmar?

Jobbet känns fortsatt jättebra. Människorna blir bara trevligare och trevligare och eftersom jag blir mer och mer säker på det jag gör blir också jobbet roligare.
Vi har en liten tävling i alla Clas Ohlson-butiker i Norge där vi ska sälja så mycket som möjligt av ett visst märke batterier. Därför har vår chef utlyst en intern tävling där målet är att vi på en dag ska i snitt 10 paket "extrasälj", dvs när man får en kund att köpa dessa batterierna fast de inte tänkt göra det från början. När vi klarar det målet bjuder chefen alla på lunch. Till dess är det bara den som säljer flest per dag som blir bjuden.
Jag ska fan ha gratis lunch!
Idag lyckades jag sälja 18 st! Ruggigt nöjd med det faktiskt. Och jag rätt säker på att jag var bäst, så gratis lunch - here I come!

Fick en del roliga kommentarer av kunder idag. När jag satt i kassan var det en kvinna som när hon skulle betala sa:
"You look like sheep"
Sedan skrattade hon jättekonstigt. Jag skratta också, lite mera osäkert och sa att det kanske jag gjorde.
Mina kollegor tyckte detta var omåttligt roligt och spenderade resten av dagen med att tracka mig för det och skriva falska lappar från chefen med underliggande får-skämt.
Jag slog dock tillbaka med att det lite senare på dagen var en gubbe som inte ville gå från kassan utan att först säga till mig minst 5 gånger att jag var väldigt vacker. Spännande hur olika uppfattning man kan ha... :)

Första dagen

Nu har jag haft första dagen på Clas Ohlson.
Det har vart grymt!
Jag trivs verkligen svinbra än så länge och det känns som att det är en plats jag passar på.
Fick gå på upplärning med ass. butikschefen idag, det gick riktigt bra. Enligt honom var jag typ ett underbarn på att lära mig grejerna, men jag tyckte mer att det lät som att andra varit efterblivna. Tydligen hade vissa andra gått på upplärning i två veckor och ändå inte fattat saker jag klarade på första dagen. Låter som att en del konstiga människor har jobbat där...

Ska i alla fall jobba 7-15 torsdag, fredag och 8.30-16 lördag och sen får vi väl se om jag behöver gå en hel vecka upplärning eller om de tycker att jag kan börja på schema redan då.
Fick köra truck idag också. Kul. När jag plockade ner sakerna på översta hyllan - 5-6 m upp - var han mer nervös än jag. Tänkte att jag nog inte borde säga att jag "faktiskt bara kvaddat tre bilar"  :)

Kräftskivan igår ble förövrigt jättetrevlig. Bara jag, Ed och Jessica men det räckte så bra så.
Ikväll ska Ed och jag gå på promenad i parkerna och på Karl Johansgate. Ska tydligen vara väldigt fint där på kvällarna.
Och så flyttar ju Hanna hit idag! :D

Nej nu ska jag slappa lite. Klockan ringer ju trots allt 4.50 imorgon bitti, så jag får ta igen mig lite innan kvällens strapatser.

Frid och förståelse åt er.

RSS 2.0